Information om Bornholm

Det finns en solskensö som väntar på dig – Bornholm!

Drygt en timme från den svenska kusten är klimatet bättre och maten godare. Solen lyser mer och ön erbjuder härliga bad, kritvit sand, altstänkta klippor, konst och kultur, ”tropiska” trädgårdar, antikviteter, museer, golf samt en mängd andra aktivitets- och rekreationsmöjligheter.

Platsen där upplevelser, kultur, charm och danskt gemyt förenas

Upplev den! Att komma till den lilla danska ön Bornholm mitt ute i den blå Östersjön ger goda möjligheter att på en area av 3x4 mil får uppleva ett Norden i miniatyr. Att ön är en god representant för den nordiska naturen beror på den branta dramatiska klippkusten avbruten av långa, mjuka sandstränder som gränsar till storslagna klitter och vackra ljunghedar. Här finns slätter med fruktbara åkrar och välskötta bondgårdar. Skogar, sjöar, ängar och faktiskt ett av Danmarks högsta berg - Rytterknaegten. Längs gatorna i fiskelägena kommer man nära klippformationerna, vinrankorna, stockrosorna och mullbärsträden. Allt sammantaget har gett Bornholm många vackra tillnamn under tidens gång; Solskensön, Näktergalarnas och de vilda körsbärens ö eller det mest vanliga; Östersjöns Pärla.

Transport

I dag öppnas famnen på vid gavel för svenskar och alla andra nationers besökare. Och det är lätt att komma till Bornholm. Två konventionella båtar och en katamaran trafikerar dagligen ön mellan Ystad och Rönne sju gånger per dygn i vardera riktningen under högsäsongen. Överfarten tar 2½ timme med vanlig båt, 80 minuter med katamaran. Man hinner lätt med att köra runt ön. Kustlinjen är elva mil och under färden träffar man på de flesta av öns små mysiga städer. Många med rökerier där lunchen kan bestå av en nyrökt sill med de tillbehör man själv bestämmer.

 

Klicka här för att boka paket på Bornholm med färja